Hem

Nyheter

Internationellt genombrott för HÅGs design

07.09.2010

HÅG har tilldelats det internationella och prestigefyllda designpriset red dot design award: product design för kontorsstolen HÅG Futu. red dot design award är en av världens mest erkända designtävlingar. Priset ger med detta HÅGs fokus på skandinavisk design, ett europeisk genombrott.

red dot design är priset för hög designkvalitet. Bara produkter som klart skiljer sig från liknande produkter på grund av sin enastående design, kan motta den eftertraktade kvalitetsstämpeln från den internationella juryn. Juryn bedömer produkterna efter graden av innovation, funktionalitet, ergonomi och miljö samt användarvänlighet. I år har juryn valt bland 4525 produkter från 1636 företag i 57 länder.

HÅG Futu är en elegant arbetsstol som ser imponerande enkel ut på utsidan, men där all funktionalitet är byggd inuti stolen. Genom flera års utveckling har detaljerna blivit väl genomarbetade och stolen blir nu lanserad internationellt. For HÅG, är red dot award en belöning för en långsiktig designstrategi, säger Christian Lodgaard, direktör Research & Development: “Vi får nu tillbaka för många år med satsning på design där balanserad sittkomfort, kvalitet och miljövänliga lösningar är hörnstenar i designfilosofin.”

”Vi är stolta och glada för red dot award: product design. Priset visar att innovation är helt nödvändigt för att vara ledande. Vår designfilosofi är viktig för att skapa nya och varaktiga försprång i förhållande till konkurrenterna, och det är mycket stimulerande med detta prestigefyllda pris” säger Lars I. Røiri, verkställande direktör. “Försäljningen av HÅG Futu har gått över all förväntan, och stolen har hjälpt oss att nå nya marknader, plus att vi har uppnått större acceptans hos viktiga målgrupper, som designers och arkitekter. Därför är det speciellt trevligt att få ett sådant internationellt erkännande”, avslutar han.

HÅG Futu har tidigare mottagit flera priser, bland annat Merket for God Design och Miljøprisen fra Norsk Designråd.

Det officiella överlämnandet av red dot design award äger rum 5. juli i Essen i Tyskland.

Läs mer om HÅG Futu på:
www.hagfutu.com

Läs mer om Red Dot på:
www.red-dot.de
 


Kontakt:

Christian Lodgaard, Direktör Reasearch & Developement i HÅG och Scandinavian Business Seating
Tlf  +47 41 64 18 23, e-post: christian.lodgaard@sbseating.com

Lars I. Røiri, Verkställande Direktör i HÅG och Scandinavian Business Seating
Tlf: +47 22 59 59 00, e-post: lars.roiri@sbseating.com


Fakta om Scandinavian Business Seating:
HÅG är ett varumärke inom Scandinavian Business Seating, som är Skandinaviens ledande aktör vad gäller utveckling, design och produktion av sittlösningar för privata och offentliga kontorsmiljöer. Företaget äger de ledande skandinaviska varumärkena HÅG, RH och RBM, som i huvudsak säljes genom återförsäljare. Gemensamt för varumärkena är ett starkt fokus på visuell design, hälsa, miljö och kvalitet. Produktionen sker på fabriker i Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Oslo. Scandinavian Business Seating är etablerat med dotterföretag i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien/Irland och Holland. Företaget har över 600 anställda, som tillsammans arbetar för att förverkliga företagets vision: ”Att göra världen till en bättre plats att sitta i”.