Hem

Filosofi

Dynamisk ergonomi: Alltid i perfekt balans

En stol från HÅG balanserar kroppen på ett intuitivt sätt och som ser till att du sitter rätt. Enligt vår filosofi är nästa sittställning alltid den bästa. Samtliga våra stolar är designade så att du kan röra hela kroppen utan att behöva ägna det en tanke. Då kan du prestera bättre samtidigt som du investerar i din hälsa. Du är alltid beredd på en ny rörelse – och en ny arbetsuppgift!
 

Utformat för människokroppen

Kroppen är inte gjord för att sitta still utan för rörelse och variation.

Vi förundrades över att människor en gång i tiden kunnat sitta i timtal på hästryggen. Vi insåg att det hade något att göra med den upprätta sittställningen och den aktiva användningen av kroppen, även om ryttare i princip sitter still. Vi kom underfund med att våra fötter spelar en viktig roll när vi sitter under långa perioder. För ryttarna innebar stigbyglarna att överkroppen kunde vara mer aktiv medan man satt – detta var en viktig iakttagelse, eftersom det är armarna som jobbar vid kontorsarbete!

Vi fick också inspiration från barn, eftersom vi trodde att de hade mycket att lära oss. Deras ”arbetsdag” är extremt varierad, med ständig rörelse och nya kroppsställningar. När de växer upp får de allt oftare uppmaningen att ”sitta still”. Vi är inte gjorda för att vara still utan att leva aktiva liv.

Rörelse och variation

Vi är inte gjorda för att sitta still utan för rörelse och variation.

Rörelse är något naturligt, nödvändigt, berikande och skönt. Liv är rörelse. Eftersom vår livsstil har förändrats så dramatiskt har rörelse när man sitter blivit avgörande för att vi ska förbli friska och kunna arbeta effektivt. När vi sitter på arbetet och koncentrerar oss på en viss arbetsuppgift kanske vi rör våra händer, armar och huvud, men vi glömmer ofta bort benen. De förblir ”parkerade” och statiska. Detta påverkar hela kroppen. Har du någonsin tänkt på hur trött du är efter att ha suttit stilla under långa perioder? HÅG:s stolar inspirerar dig att röra på fötterna.

Alltid i perfekt balans

Balans är den bästa utgångspunkten för rörelse.

För att uppnå ett dynamiskt sittande behövs en Balanced Movement Mechanism™ och användarvänliga reglage för att skräddarsy stolens inställningar efter personens egna behov. När balansen har uppnåtts är det kroppen som styr stolen och bestämmer när den ska röra sig och när den ska sitta still i en viss given ställning.

Man rör på hela kroppen utan att ens ägna det en tanke.

Funktionen Balanced Movement Mechanism™ är unik för stolarna från HÅG! I en stol från HÅG lutar framkanten på sitsen upp när du lutar dig bakåt och ned när du lutar dig framåt. På så sätt stimuleras vristens rörelser som i sin tur aktiverar mekanismerna för blodcirkulationen i underbenen (”muskelpump”), vilket gör att cirkulationen förbättras i hela kroppen. Resultatet är mer energi och ökad effektivitet i arbetet.